eigen plaatsing

tuinvlechtwerk.be biedt U ook de mogelijkheid om de vlechtwerkschermen zelf te plaatsen. Op deze website kan U er namelijk alles voor kopen.

 
 

hieronder enkele tips om te onthouden:

1. Zet het te plaatsen stuk uit met een gespannen draad, zodat U zeker een rechte lijn volgt.

2. Niet eerst alle palen kloppen en dan pas de schermen hangen (de schermen kunnen soms 1 a 2 cm korter of langer zijn.) De tussenafstand meet U best met een door af te tekenen op de grond waar de paal moet komen.

3. Als U de palen achter de schermen plaatst moeten de tussenpalen half over het ene scherm komen en half over het volgende, zodat U deze makkelijk kan vastschroeven.

4. De palen kan U gerust voorboren met een grondboor (diameter grondboor niet groter dan de paal) voordat U ze in de grond klopt met een houten hamer (geen beton nodig om vast te zetten). Indien U de putten graaft voor de palen is het aangewezen de putten op te vullen met (droge) beton.

5. Als U een schroef door het vlechtwerk in de steunpalen schroeft, dient U dit te doen in 1 keer en niet te stoppen. Doordat azobé een hardhoutsoort is, kunnen de schroeven makkelijk afbreken als deze niet in 1 keer erin geschroefd worden.

6. Het is aangeraden de schermen enkele centimeter boven de grond te plaatsen zodat de kans op rotting onbestaande is.

7. Kies altijd het aangepaste materiaal om deze werken uit te voeren!

8. Mocht U nog vragen hebben kan U ons altijd contacteren en helpen wij U waar nodig.